Project Description

ZEECONTAINER KEITH HARING GOUD WAARD

‘Exclusieve bezichtiging’

WERKENDAM – Het verhaal heeft iets weg van het tv-programma Tussen Kunst & Kitsch: een zeecontainer die de kunstenaar Keith Haring ooit spontaan beschilderde, werd voor enige tienduizenden euro’s opgekocht en opgeslagen. Na jarenlang uit beeld te zijn geweest, is-ie terug. Om geveild te worden. Richtprijs is nu tussen de anderhalf en twee miljoen. (Braak, B. ter. (16 MEI 2017) Zeecontainer Keith Haring goud waard. De Telegraaf.)

De container is te groot om op de kijkdagen van de voorjaarsveiling te worden getoond. Voor belangstellenden organiseerde het veilinghuis op 12 mei een busreis naar de loods waar de container is opgeslagen. Een „Haringparty”, noemt expert Van Beveren dit uitstapje.

Reactie van de opdrachtgever:
SPOD Events heeft in de aanloop naar onze voorjaarsveiling 2017 een zeer geslaagd evenement georganiseerd rondom de exclusieve bezichtiging van de in deze veiling voor ruim €1 miljoen verkochte door Keith Haring beschilderde zeecontainer. Martijn Wolfsen en zijn crew hebben voor een perfect georganiseerd evenement gezorgd, waarbij het onze klanten aan niets heeft ontbroken. De toegevoegde waarde van SPOD Events zit ‘m naar mijn mening in het toevoegen van onverwachte elementen aan een evenement, waardoor het voor onze gasten een onvergetelijke ervaring is geworden. Ik kan SPOD Events van harte aanbevelen.

Peter Meefout
Directeur Venduehuis der Notarissen te ‘s-Gravenhage

Voor aanvullende informatie over de veiling en het evenement:

NRC, De Telegraaf, De Volkskrant, De telegraaf, AD